Alpe d’HuZes

Schermafbeelding 2014-03-14 om 10.54.37

Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is niet meer weg te denken uit de Nederlandse vocabulaire. Heel bijzonder hoe een waanzinnig idee in de nazomer van 2005, om zes keer in één dag de Alpe d’Huez op te fietsen, in een paar jaar kan uitgroeien tot een ongekend evenement waar saamhorigheid en naastenliefde ongekende proporties heeft aangenomen. Eind 2021 is er bijna 200.000.000 euro bij elkaar gefietst ten bate van baanbrekend kankeronderzoek. Tienduizenden fietsers, hardlopers, vrijwilligers, ondersteuners en organisatoren hebben dit ongelooflijke en onmogelijke doel waargemaakt.

Alpe d’HuZes biedt iedereen een platform om de onmacht die wordt ervaren bij de ziekte kanker, om te zetten in macht. Het gevoel niets te kunnen doen, wordt elk jaar in de eerste week van juni, omgezet in een ongekende saamhorigheid waarbij een energie vrijkomt die met niets te vergelijken is.

Dichter bij de hemel kom ik niet

Maarten Peters en Margriet Eshuis hebben het onbeschrijflijk mooie gevoel beschreven in het lied ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’. Na alles te hebben gegeven voor een ander, ervaar je de grootst mogelijke voldoening daar boven op de Alpe d’Huez. Mooier dan in dit nummer is het gevoel niet uit te leggen.

Schermafbeelding 2014-05-22 om 15.52.19