WuWei4Life – Een IT droombedrijf, waar je mee wilt samenwerken!

WuWei4Life – Een IT droombedrijf, waar je mee wilt samenwerken!

Eind 2015 ontstond het idee om een nieuw OLYMPUS DIGITAL CAMERAsoort bedrijf op te richten. WuWei4Life, een droombedrijf, waar iedereen zou willen werken en elke klant mee zou willen samenwerken.

Het begrip WuWei komt uit het Taoïsme en staat voor exponentieel stilstaan. Deze schijnbare tegenstrijdigheid van extreme beweging en stilstand is het uitgangspunt voor onze aanpak. Vanuit een weloverwogen stilstand ontstaat namelijk ruimte voor observatie en reflectie. Een perfecte naam passend bij onze visie.

Dit droombedrijf moet voldoen aan de volgende idealistische doelstellingen:

  • Een bedrijf waar medewerkers vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen om het beste uit zichzelf te halen.
  • Een bedrijf waar klanten ervaren dat hun vraagstukken echt serieus genomen worden.
  • Een bedrijf waarbij openheid, eerlijkheid en transparantie belangrijke kernwaardes zijn.
  • Een bedrijf waar je uiteraard een eerlijke boterham kunt verdienen, maar waar geld verdienen zeker geen doel is.
  • Een bedrijf dat naast een economische bijdrage aan de maatschappij ook een bijdrage aan de wereld levert.
  • Een bedrijf dat creativiteit en innovatie genereert en stimuleert.

 

Van droom naar realiteit

Een droombedrijf, een inspirerende gedachte! Alleen het idee al leverde heel veel energie op. Uiteraard moet een droom wel omgezet worden in realiteit.

De eerste stap was het idee bespreken met mensen uit mijn netwerk. Er ontstond snel enthousiasme en samen met Tielo Jongmans, hebben wij het idee verder uitgewerkt en de contouren aangescherpt. We zouden ons gaan richten op de IT markt vanwege onze expertise en ons bestaande netwerk. Bovendien is IT ook een zeer dynamische markt waarin we ons beiden zeer goed thuis voelen. Gesprekken met meerdere ondernemers maakte het gevoel alleen maar sterker, dat we iets aan het opzetten waren wat werkelijk het verschil zou kunnen maken. Heerlijk om vrijelijk te mogen dromen over hoe het ideale bedrijf eruit zou moeten zien. Heerlijk om volstrekt concessie loos te mogen nadenken over wat we wel en niet willen binnen het bedrijf.

Snel na de eerste gesprekken haakten meerdere mensen aan. Allen met een bewezen track-record in de IT wereld en allen van mening dat er behoefte is aan een geheel nieuw soort organisatie.

De kern van ons idee is dat we mensen gaan inzetten , die minimaal de volgende idealen nastreven:

  1. geweldige IT diensten leveren;
  2. een bijdrage leveren aan het succes van de klant en de klant van onze klant;
  3. een bijdrage leveren aan de wereld.

We zijn ervan overtuigd dat de trots die dit oplevert, het verschil gaat maken in zowel de beleving van onze mensen, als de extra beleving die onze klanten gaan ervaren.

 

Organisatievorm

Om deze ideologie om te zetten in een praktische organisatievorm, hebben we best wel even moeten puzzelen. Het is namelijk cruciaal dat het idee niet alleen op dag één gevoeld en beleden wordt, maar dat het ook in de toekomst gewaarborgd blijft. We hebben daarom gekozen om een aantal waarborgen in te bouwen.

WuWei4Life is een BV waarin mensen werken en salaris krijgen. De salarissen staan niet vast, maar worden door de mensen zelf bepaald op basis van een volstrekte openheid en transparantie in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Wel is er een maximum gesteld aan wat iemand kan verdienen, omdat we oprecht vinden dat we ook daarin een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben.

De winst van de organisatie gaat naar een stichting WuWei4Life Foundation waarin een bestuur, bijgestaan door een Raad van Toezicht zorgt voor het op de juiste wijze inzetten van deze gelden. De BV is ook voor 100% eigendom van de stichting. Niemand kan ooit aanspraak maken op de winst of de waarde van de aandelen van WuWei4Life BV.

De stichting zal het geld gebruiken om het werk van o.a. Inspire2Live te financieren. We vinden het namelijk uitermate belangrijk dat Inspire2Live volstrekt onafhankelijk kan opereren in het Patient Advocacy werk wat zo belangrijk is in de zoektocht om kanker onder controle te krijgen.

WuWei4Life richt zich in eerste instantie op interim opdrachten, consultancy, en projectmanagement

 

Make a difference and join us.

WuWei4Life is klaar om het verschil te maken in de zakelijke wereld waarbij alleen belangen prevaleren die de mensheid dienen. We komen heel graag in contact met ondernemingen en professionals die net als wij klaar zijn voor een nieuwe manier van samenwerken. Nieuwsgierig? We komen graag bij je langs.

Zie ook: www.WuWei4Life.nl

 

 

Dit bericht is geplaatst in Belevenissen, Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *