Nieuw jaar

Op 21 maart start voor veel culturenLente het nieuwe jaar. De start van de lente op het noordelijk halfrond, markeert een natuurlijk moment van opnieuw beginnen. De natuur barst los, de laatste weken hebben we een aardig voorproefje gekregen. Ik voel aan alles dat er nieuwe energie is. Voor het eerst wordt er minder over crisis en meer over herstel gesproken. We durven weer te hopen op betere tijden na jaren van krimp. Er lijkt een nieuwe wind te waaien, en er heerst het gevoel dat we weer kunnen gaan bouwen.

Ik voel het in ieder geval in al mijn vezels. In mijn contacten met mensen in het bedrijfsleven, klinkt regelmatig de wens om structureel te werken aan meer bezieling. Werken aan organisaties die niet veel meer dan voor de crisis, gebaseerd zijn op blijvende waarden. Als de crisis ons iets geleerd heeft, is het wel dat winst maken alleen niet zaligmakend is. Want met het wegvallen van de winstverwachting, bleef er in veel gevallen weinig over. Vorige week sprak ik met een directeur die me onomwonden aangaf dat het bedrijf weliswaar niet financieel failliet was gegaan, al had dat niet veel gescheeld, maar hij had wel het gevoel gekregen dat het bedrijf al ver voor de crisis emotioneel failliet gegaan was. Een ontluisterende constatering die hem niet in de koude kleren was gaan zitten. Nu heeft hij zich stellig voorgenomen, de tweede kans die het bedrijf had gekregen, aan te grijpen om op alle vlakken te werken aan een gezonde organisatie.

Gelukkig zijn er steeds meer voorbeelden van hele gezonde organisaties die op veel meer gebaseerd zijn dan alleen winstmaximalisatie. Semco, Mindvalley, Zappos, Google om maar een paar voorbeelden te noemen. Organisaties die heel sterk inzetten op blijvende waarden als liefde, vertrouwen en blijvende ontwikkeling van het individu. Organisaties waarbij voldoening, geluk en persoonlijke groei, belangrijker zijn dan monetaire doelen. Niet toevallig zit het met de financiële gezondheid bij deze organisaties ook wel snor, om niet te zeggen dat ze ook op dat vlak tot de succesvolste bedrijven behoren. Inspirerende voorbeelden van organisaties waar op een geheel andere manier gewerkt wordt.

Ik ben heel blij te mogen bijdragen aan organisaties die werkelijk op zoek gaan naar duurzaam succes. Succes dat gebaseerd is op bezieling, liefde en intrinsieke motivatie. De transitie gaat niet van de ene dag op de andere. Het doorbreken van bestaande patronen en ingesleten paradigma’s vraagt commitment en discipline, maar het resultaat is geweldig. Nu we in de nieuwe lente weer lucht krijgen voor een nieuwe start, wens ik iedereen toe dat we bouwen aan een veel betere economie. Duurzame en blijvende bezieling in plaats van kortstondig financieel gewin.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Nieuw jaar

  1. Geertjan van Groenland schreef:

    Mooi geschreven Coen. Hoewel voor mij als individue iets minder makkelijk, het einde kondigt zich steeds duidelijker aan, is het wel een mooie boodschap. Blijf doorgaan zonnig te communiceren. Geertjan

  2. Ans Cornelissen schreef:

    Mooi gezegd Coen. De lente geeft het gevoel dat je weer helemaal opnieuw kunt beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *