Presentaties

Coen van Veenendaal hield op 24 april 2013 een inspirerend verhaal voor stakeholders van Sevagram over zijn droom en ambitie en hoe hij die – tegen de wind in – suc6vol vorm geeft.
Sevagram omarmt in het kader van MVO de missie en visie van Coen en herkent daarin het grensverleggend leiderschap dat zo noodzakelijk is om tegen de stroom in transities te bewerkstelligen.

Dr Pim Steerneman
Bestuursvoorzitter Sevagram Zuid Limburg

 

Coen heeft bij Sogeti 2 presentaties gegeven waarbij hij met passie en overtuiging in staat was een groep luisteraars op het puntje van hun stoel te krijgen.
De manier waarop hij zijn verhaal opbouwt is inspirerend, kritisch en leerzaam tegelijk.

Hans van Gastel
Unitmanager Sogeti

 

Met Coen als spreker ben je verzekerd van heel veel stille en gefocuste mensen in de zaal. De passie en toewijding die hij kan overbrengen op mensen om de strijd aan te gaan met kanker is inspirerend.
De energie die hij kan los maken op zijn publiek is duidelijk voelbaar en zet je aan het denken!

Vanessa Lagas
Pixelzebra B.V.

 

De mensen die het inspirerende verhaal van Coen van Veenendaal hebben gehoord, waren zonder uitzondering enthousiast en onder de indruk. Ook mensen die in eerste instantie sceptisch of afwachtend waren.
De meeste indruk op mij persoonlijk heeft je vasthoudendheid en het geloof in waar je voor gaat gemaakt. Je wist over te brengen dat een ieder in staat is zijn of haar grenzen te verleggen, op welk niveau dan ook.
(aanstaande ouders zouden verplicht een lezing moeten volgen om zo te leren hoe ze hun kinderen kunnen motiveren ;-)).

Ina de Roo
Team Groninger Deurtrappers

 

Bezinningsbijeenkomst op 2e Pinksterdag 2013 in de historische Kapel van de St. Willibrorshaeghe te Deurne (NB)
Naast belangstellenden waren uitgenodigd de deelnemers aan de daadwerkelijke beklimming van de Alpe d’HuZes in de maand juni daaropvolgend. Voornamelijk verenigd in het Big Challenge Team.
De kapel was goed gevuld. Als rode draad werd gebruik gemaakt van het lied: “Dichter bij de Hemel kom je niet”, voor deze gelegenheid echter omgetoverd in: “Dichter bij Maria kom je niet”.
In het katholieke zuiden gaat men zeer devoot om met de waarden van eeuwen terug, en Maria speelt een grote rol bij blijde, droeve en inspirerende momenten.
Een plaatselijke zangersgroep van 6 mannen, devoot gekleed in een Capucijnerskleed, verzorgden het geheel. Eén van de mannen en de echtgenote van een andere zanger hadden al maanden getraind om de berg meerdere malen te beklimmen. Niet voor de lol, maar met een duidelijk ervarings-achtergrond-kanker-verhaal.
Tijdens de zeer stemmige middag, met Marialiederen en rozenkransgebeden, werden ze bijgestaan door een bevriende priester, die de deelnemende fietsers officieel met wijwater inzegende, evenals de waardevolle penningen, afkomstig uit een ander (missie)gebied van de wereld. Deze penningen werden tijdens de Alpe d’HuZes dagen gewijd en al uitgereikt aan allen die hiervoor open stonden, tijdens de bijeenkomst op de berg in Frankrijk.
Het hoogtepunt op deze inspirerende middag was het verhaal dat Coen van Veenendaal verzorgde. In heldere en duidelijke taal een uitzetting over hoe en waarom, en vooral de talloze en hoopgevende mogelijkheden die er zijn en steeds meer komen om die rotziekte kanker een halt toe te roepen. Een begeesterd man, waarvan de vonken afspatten EN OOK OVERSPRINGEN!!
Een waardevolle en niet te vergeten middag, die heeft bijgedragen aan de spirit die de maanden daarna bij velen heersten en hopelijk nog tot in lengte van dagen mogen groeien. Alleen om die ROTKANKER EEN HALT TOE TE ROEPEN!!

Luuk Jonkers
Genootschap Herzelen

 

Tijdens het sponsordiner wat wij georganiseerd hebben om het geld voor Alpe d’HuZes bij elkaar te brengen heeft Coen een geweldig, inspirerend verhaal verteld over het ontstaan van Alpe d’HuZes en hoe deze prachtige gedachte is uitgegroeid tot een uniek evenement met een prachtige sfeer. Waarbij emotie, verdriet, inspanning, geluk, liefde, hoop, kortom alle aspecten van leven en dood samenkomen.
Op de avond van het diner waren 150 gasten aanwezig om te genieten van het luxe 6 gangen diner met daarbij een prachtig wijnarrangement. Dit geeft een gezellige en ook wel rumoerige sfeer.
Maar op het moment dat Coen zijn verhaal begon, had hij de hele zaal met mensen aan zijn lippen. Plots werd het muisstil en luisterden alle aanwezigen ademloos naar zijn verhaal. Niet een verhaal wat saai van een beamer wordt voorgelezen, maar naar een verhaal wat uit de kleine teen komt. Coen is zijn verhaal. De beamer ondersteunt het verhaal met prachtige foto’s, maar is niet overheersend.
Wat een passie, dit is echt en dat merk je aan de zaal. Als iedereen luistert en stil is om het verhaal en niet omdat het gevraagd wordt, dan wordt er echt iets verteld. Dit maak je niet vaak mee en zeker niet in deze setting, mensen die uit zijn en aan de wijn zitten.
Maar niet alleen het verhaal pakt de mensen, maar ook de presentatie zelf. Coen heeft een prettige stem, fijne intonatie, bouwt de spanning op, heeft contact met de zaal en is op een rustige wijze zichzelf. Zenuwen of haperingen komen niet voor. De zaal met mensen blijft geboeid luisteren tot het laatste moment.
Verrijkt met een prachtig en inspirerend verhaal en ervan onder de indruk gaan de mensen daarna verder met het diner, maar je hoort dat ze het met elkaar nog hebben over wat er zojuist verteld is. Een ieder is geraakt en dat levert iets extra’s op voor iedereen, daar was deze avond mede voor bedoeld. Met dank aan Coen, een begenadigd spreker.

Sjaak Smits