New York. De zoektocht naar het geld..

Weer terug in de States na een weekje op het nest in NL. Deze reis staat in het teken van het verwerven van grote bedragen om de Discovery Network te kunnen financieren. Onze US fundraising partner Lawson & Associates heeft een behoorlijk aantal afspraken gemaakt met foundations en andere partijen die ons in hun netwerk kunnen helpen met het vinden van het grote geld. Spannend om te gaan ervaren hoe deze compleet nieuwe groep op ons initiatief gaat reageren. Per slot van rekening zijn we voor velen hier in de US natuurlijk nog volstrekte vreemden.

Peter was er maandag en dinsdag ook bij om het grootste deel van de gesprekken mee te maken. Maandag hadden we een afspraak met de Estee Lauder Foundation. De timing was wat ongelukkig omdat het boegbeeld van de organisatie Estee herself recentelijk is overleden. Men was dus nog in rouw en bezig de koers opnieuw te bepalen. Maar het contact is gelegd en je weet het nooit. Ze zijn wel een grote naam in kanker research financiering. Na deze eerste kennismaking, enigszins teleurgesteld, hadden we een gesprek met de cardioloog van onze gastheer Doug Lawson. Nou verwachtten we weinig van een cardioloog in dit geval, maar daar zaten we geheel mis. Na een serie kritische vragen over onze opzet, ons doel en ons trackrecord (aardig als je vanaf binnenkomst 20 minuten gegrild wordt 🙂 ), draaide het gesprek en ging hij zoeken naar manieren om ons te helpen. Hij zou ons in contact brengen met de Perkin foundation die oa nauw samenwerken met James Watson in Cold Spring Harbor. Die afspraak is inmiddels gemaakt voor donderdag 15 december (morgen dus!) en hij zou ons introduceren bij de Bobst Foundatrion, een van de rijkste families die veel gebouwen voor MSKCC in NY hebben betaald. Hij was een neef van de filantroop Bobst en naar we later hoorden in de board van de Bobst Foundation. We krijgen dus een introductie bij hem en zijn familieleden ;-). Kortom, geheel onverwacht een gouden bezoek. De rest van de middag alle zaken goed doorgesproken met Doug en zijn 84(!!) jarige collega Mitch. Mitch is een karakter van heb ik jou daar. Mitch on 5th AvenueAls hij begint te praten, stopt hij nooit meer en het ene verhaal is nog mooier dan het andere. Hij fietst zonder jack in zijn pak dwars door Manhattan terwijl het toch niet meer dan een graadje of 5 is. Hij zegt onsterfelijk te zijn en wie spreekt hem tegen? Hij lijkt iedereen en zijn broer te kennen en hij is geheel in de ban van Understanding Life en zegt dat het zijn persoonlijke missie is om ervoor te zorgen dat het geld er gaat komen. Prachtig die passie.

Dinsdag startten we bij de Avon Foundation. Avon investeert voornamelijk in borstkanker onderzoek. Opmerkelijk is dat ze heel veel weten van de stand van wetenschap en alle mensen die wij kennen, dus ook kennen. Dat praat gemakkelijk en ze waren behoorlijk onder de indruk van ons werk en aanpak. Zo zelfs dat ze staande de meeting voorstelden de studie die in Boston bij Baselga gaat lopen op het gebied van borstkanker, over te nemen. Dat scheelt ons € 1 miljoen dus dat is geweldig! Dat zou een prachtige eerste stap zijn in een samenwerking die ver kan gaan. Kortom, stuiterend van enthousiasme stapten we 1,5 uur later weer door Manhattan. Na de lunch hadden we een afspraak bij de Phillipe Foundation. Op zich was dat een prima gesprek, maar zij ondersteunen vooral jonge wetenschappers in uitwisseling tussen Frankrijk en de USA. We gaan wel kijken of er raakvlakken zijn, maar die kans is minder evident. Het laatste gesprek was met de oncoloog van Doug. Dat werd een bizar gesprek. Deze man doet geweldige dingen voor patiënten met reguliere en complementaire therapieën. Het vervelende is alleen dat hij behoorlijk verbittert is geraakt door de constante afkeuring van zijn collega’s. Natuurlijk is het een uphil battle om veranderingen door te voeren, maar dat rechtvaardigt nog niet een dermate verbittering dat je niet meer openstaat voor samenwerking zoals binnen de Discovery Network. Een gemiste kans, want we zijn ervan overtuigd dat met de juiste attitude, hij bij zou kunnen dragen aan de integratie van oost en west in het behandelen van kanker. We zoeken dus door naar iemand die wel open staat voor samenwerking.

Peter vloog dinsdagavond weer terug nadat we nog heerlijk sushi hebben gegeten in Brooklyn. Vandaag had ik eerst samen met Nishat Ruiter, onze gastvrouw in New Jersey en toekomstig Inspire2Live USA board lid, een gesprek bij advocatenkantoor Perlman & Perlman, gespecialiseerd in het helpen van foundations als de onze. Zij gaan de hele organisatie van onze US vestiging opzetten. Die hebben we nodig om hier donaties fiscaal aftrekbaar te maken voor sponsoren. Een hele klus met veel juridische haken en ogen maar Nishat (zelf advocaat) en Seth Perlman, gaan dit oppakken. We hadden ruim 2 uur een waanzinnig gesprek, waarbij zij blijk gaven heel goed op de hoogte te zijn van de wereld waarin wij bewegen. Ze helpen Standup to Cancer USA maar ook KWF bij de gesprekken met Standup to cancer. Ze kennen Arnie Levine dus goed en gaan ons ook introduceren bij de AACR en de dames achter het zeer succesvolle Standup to cancer.

Tot slot als klap op de vuurpijl een prachtig gesprek bij NBC Met Michael Fabiano. Mitch had dit geregeld aangezien hij jaren programma’s heeft gemaakt voor NBC, een van zijn vele carrieres :-). Michael is verantwoordelijk voor een nieuwe divisie die vele media gaat integreren en beschikbaar gaat maken via iPad ed. Ze zijn ver met het opzetten van de ideeën en het platform en het lijkt hem geweldig om Inspire2Live als voorbeeld te gebruiken voor innovatie in de praktijk. Dat zou natuurlijk super zijn, voor hen een prachtig innovatief idee op een innovatief platform, voor ons een prachtige exposure in een voor ons nieuwe markt. Dat gaat helpen in het zoeken naar geld!! NBC televisie is ook heel erg geïnteresseerd in het maken van een documentaire… Kortom, we are rocking like crazy!! Stuiterend en gemotiveerd tot op het bot, verliet ik Manhattan via de Lincoln tunnel. Morgen en vrijdag nog een aantal prachtige ontmoetingen, maar de week kan nu al niet meer stuk.

Wordt vervolgd :-))

Dit bericht is geplaatst in Belevenissen. Bookmark de permalink.

1 Reactie op New York. De zoektocht naar het geld..

  1. Mascha van Dort schreef:

    Yeeeehaaaa! Wat goed! Heerlijk als al die inspanning ook zulke goede vruchten afwerpt. Watch out, cancer, we’re going to kick your butt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *