Terugblik 2013

Vandaag is een dag waarin het geoorloofd is terug te kijken.
Het was een bewogen jaar. Niet dat mijn leven normaal nou zo rustig verloopt, want ook de voorgaande jaren waren bepaald niet zonder heftige emoties. Toch was 2013 in veel opzichten anders. De episode in augustus/september in de media heeft uiteraard een groot stempel gedrukt op dit jaar. Het is iets wat ik niemand toewens en toch is het iets waar ik op dat moment en nog steeds mee verder moet. Ik geloof er sterk in dat dingen niet zonder reden gebeuren. Het heeft dan ook geen zin om te klagen over wat mij overkomt. Los dat dat geen zin heeft, is dat ook je ogen sluiten voor de lessen die er in een dergelijke situatie zitten. Het was voor mij een moment om mijn eigen visie op beproevingen in de praktijk te brengen.
Ik kan zeggen dat dat zeker niet gemakkelijk is. Het terugvinden van het vertrouwen in mijzelf en in de mensheid. is een emotioneel proces. Dit gaat met ups en downs. Wat enorm geholpen heeft is de onvoorwaardelijke steun en liefde die ik van zovelen heb ontvangen en nog steeds dagelijks voel. Er is heel veel om dankbaar voor te zijn en dat voelt heel warm en geeft me kracht.
Gelukkig heb ik de afgelopen periode mijn dromen weer teruggevonden. Ik kan me weer losmaken van de heftigheid van de afgelopen maanden en heb weer het heilige vuur gevoeld om mijn vermogens te gebruiken voor diegenen die te maken krijgen met een ernstige ziekte. Gesprekken die ik weer met Peter voerde over nieuwe initiatieven, mijn ontmoeting met Wim Hof (de Iceman), die me letterlijk in een ijskoude rivier zette in Polen, hebben me weer doen beseffen dat dingen gebeuren om je sterker te maken. De angst die zich van mij meester had gemaakt, heb ik van me afgegooid en ik voel het vuur weer in me branden. Dat is een heerlijk gevoel en ik bruis weer van de ideeën om met alle inzichten, kennis, inspiratie en dromen aan de slag te gaan. Dus ik kan zeggen dat 2013 me heel veel gebracht heeft. If it doesn’t kill you it will make you stronger! Ik ga er vanuit dat 2014 een jaar wordt met nieuwe wegen, nieuwe inspiratie en nieuwe ontdekkingen voor diegenen die hoop putten uit de liefde die we voor elkaar voelen. Hoop die we met elkaar levend kunnen en moeten houden.
Ik wil iedereen ongelooflijk bedanken voor alle steun en liefde die ik en wij als gezin hebben ervaren. De nare ervaringen laat ik achter me, maar de liefde die ik voel zal ik altijd met me meenemen.

Dit bericht is geplaatst in Belevenissen. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Terugblik 2013

  1. Ria de Lange schreef:

    Coen,
    Graag ga ik mee op weg met jou ik geloof in jou droom, maak er voor mijzelf ook een droom van.
    Groet
    Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *