Doorbraak?

De afgelopen 2 dagen heb ik hele goede gesprekken gevoerd. Na maanden vele gesprekken en ook bijna net zovele teleurstellingen, hebben we nu een aantal hele goede contacten opgedaan. Het eerste gesprek was bij ABC/ESPN. sWerelds grootste sport tv-kanaal. ESPN geeft veel aan de Jimmy V Foundation wat allemaal naar kankeronderzoek gaat. Jimmy Valvano was een zeer charismatische basketbal coach, geliefd vanwege Jimmy Valvanozijn geweldige positieve uitstraling, bewonderd vanwege zijn vermogen van middelmatige spelers een top-team te maken en gelauwerd vanwege zijn communicatieve talenten, waarmee hij ook TV commentaar gaf voor ESPN. Op 46 jarige leeftijd kreeg hij kanker en 10 maanden later is hij overleden. Op de site van de V Foundation staat zijn prachtige speech die hij, doodziek als hij was, gaf een paar weken voor zijn dood. Zijn laatste speech is hier te bekijken Het verhaal van de Discovery Network en onze aanpak, werd direct betiteld als een verhaal wat door Jimmy zeker omarmd zou worden. Er ligt dus een prachtige link. Binnenkort spreek ik verder met de broer van Jimmy die de V Foundation runt.

Het tweede gesprek was met de verzekeringstak van Chase Manhattan, Assurant. Ook hier een grote overlap met de doelstellingen. Uiteraard past het niet naadloos. We zijn zo vooruitstrevend en revolutionair, dat we nergens inpassen. Dat is aan de ene kant goed, maar voor funders is het wel hard zoeken naar een insteek om onze projecten te financieren. Sommigen hebben daar niet zoveel zin in. Maar het hoofd van de Assurant Foundation wel en ze gaat de komende weken studeren op de materialen die we haar gegeven hebben en kijken hoe we een match kunnen vinden. Gaaf dus.

Vandaag een zeer sprankelend gesprek gehad met Samuel Waxman van de Waxman Foundation. Samuel is oncoloog, onderzoeker en hoofd van de foundation, die hij heeft opgericht om de gebaande paden te kunnen doorbreken. In plaats van eer en roem, heeft hij een foundation opgezet om dat onderzoek te financieren wat echt het verschil gaat maken. Met hun specifieke aanpak Samuel Waxman hebben ze een doorbraak bewerkstelligd in de behandeling van acute promyelocytic leukemie. Hun credo is samenwerken, samenwerken, samenwerken. Alles wat ze funden heeft dat tot doel en daar hebben ze hele creatieve oplossingen voor waardoor ze met relatief weinig geld, enorm veel impact hebben. Ze willen ook dat foundations en filantropen veel meer gezamenlijk optrekken in plaats van elk een eigen koers te varen en daarmee eigenlijk hetzelfde te doen als universiteiten en bedrijven. Dat klinkt bekend. We hebben elkaar dus de hand geschut en gaan bekijken hoe we tot samenwerking kunnen komen. Financieel kunnen we elk 50% betalen van onderzoek wat we waardevol vinden. Op die manier krijgen we elk het dubbele voor elke euro! Ik vermoed dat we elkaar de komende maanden vaker gaan tegenkomen, wat een geweldig positief, bescheiden en gepassioneerd mens! Stuiterend verliet ik het kantoor. Hier hebben we echt een bondgenoot gevonden die met kennis van zaken, echt voor de patient gaat en heeft bewezen zaken ook echt van de grond te krijgen. Voor hem zijn wij ook een geschenk uit de hemel zo gaf hij aan, omdat we heel vernieuwend en gedreven zijn, iets wat hard nodig is. Bovendien brengen we als niet-Amerikanen ook een internationale dimensie in. Voor ons betekent dit vaste voet aan de grond in de VS, kortom een match made in heaven.

Morgen nog een gesprek bij IBM ten noorden van NY. Nu alweer heel veel nieuwe ingangen erbij en veel om uit te werken en in beweging te zetten. Over 3 weken staan er alweer nieuwe afspraken gepland in Washington, Boston en Chicago. Dan gaan we NY voor even verlaten.

Wordt vervolgd

Dit bericht is geplaatst in Belevenissen. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Doorbraak?

  1. Ed schreef:

    Wat een geweldige kerel die Navaro

    Afz. ” de ideale bergbeklimmer”

  2. Ariane W.V. Greep schreef:

    Mooi, die Waxman. ‘Opgeven is geen optie’ is één motto van de Alp, maar ook ‘ de doorzetter wint altijd….’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *