Liefde

Elke keer word ik weer getroffen door de ongelooflijke berg liefde die opgebracht wordt door alle deelnemers, vrijwilligers en organisatoren van ons prachtige evenement. Het is deze liefde die elke uitdaging overwint en waarmee elk obstakel uiteindelijk genomen wordt. Dat lijkt vanzelfsprekend, en dat is het binnen Alpe d’HuZes ook eigenlijk wel. Zonder deze liefde is het immers volstrekt onmogelijk om elk jaar weer alle grenzen van het haalbare te trotseren. Toch is het eigenlijk ook heel bijzonder dat dit zo leidend is. Want waar kom je dat vandaag de dag nou tegen?
In de alledaagse omgang in onze maatschappij zou het een hele verbetering zijn als liefde veel meer de drijfveer van het handelen zou zijn. Liefde voor je medemens en liefde voor het gezamenlijke doel. Toch is dat vaak ver te zoeken en gaat het eigenbelang vaak ver voor het belang van de ander, laat staan de liefde voor die ander.

Net als iedereen krijg ik regelmatig te horen dat er iemand kanker heeft. Elke keer kijk ik weer met diep respect naar de liefde en zorg die partners of andere dierbaren van kankerpatiënten opbrengen voor hun geliefde zoon, dochter, broer, zus, vader, moeder, partner of vriend. Het geduld, de toewijding en tomeloze energie die dag en nacht aangewend worden om het lot enigszins te verzachten van diegene die het gevecht moet leveren. Inzet in de schaduw, want vaak gaat alle aandacht naar de zieke.

De laatste twee jaar hebben we allemaal van heel dichtbij kunnen meemaken hoe Klaas Veenbaas de onvoorwaardelijke zorg en steun was voor zijn Marijke. Beiden actief binnen de Alpe d’HuZesorganisatie toen Marijke getroffen werd door borstkanker. Alle behandelingen en ups en downs maakten we met hen mee en de liefde van Klaas, op een prachtige ingetogen wijze neergeschreven in zijn blog, was hartverwarmend. Wat zijn mensen toch ongelooflijk mooi als ze zichzelf helemaal wegcijferen uit liefde voor een ander. Wat is het dan ook intens verdrietig als een dergelijke onvoorwaardelijke liefdesband vroegtijdig afgesneden wordt.

Samen met Klaas, en alle andere prachtige mensen die zichzelf laten leiden door liefde, gaan we weer nieuwe hoogtepunten beleven in Frankrijk. Alle liefde culmineert en dat is de reden dat elk jaar mooier en indrukwekkender is. Hoe meer mensen, hoe meer liefde. Het is bijna tastbaar op de flanken van de Alpe en daar gaan we intens van genieten. Ter nagedachtenis aan hen die te vroeg aan kanker zijn overleden, ter inspiratie voor hen die aan het strijden zijn en met respect voor hen die met zoveel liefde de strijd ondersteunen.

Dit bericht is geplaatst in Belevenissen. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liefde

  1. Arend schreef:

    …….geen verder commentaar….wat duurt een maandje nog lang…:-)

  2. Jacobine schreef:

    Opgevenisgeenoptie…met Liefde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *