Understanding Life! we gaan weer verder

Alpe d’HuZes loopt nu al 4 jaar geweldig en telkens tonen we aan dat onmogelijk slechts een illusie is en dat de realiteit bepaald wordt door degene die bereid is hem te creëren. In mijn seminar sta ik daar keer op keer bij stil en geef de aanwezigen de tools en de inspiratie om daarmee aan de slag te gaan. Maar natuurlijk ben ik zelf ook continu aan het zoeken naar de nieuwe grenzen. De vaste lezers van dit blog weten dat we vorig jaar het onmogelijke doel hebben geformuleerd om kanker in 10 jaar tijd te laten evolueren tot een chronische ziekte. Oftewel, dat we de kennis hebben om kanker ‘in control’ te krijgen.

In oktober 2009 zijn Peter Kapitein, Jan Gerrit Schuurman en ik naar de VS gereisd om dat idee te bespreken met een aantal Nobelprijs winnaars. Tot onze verbazing werd het idee niet weggehoond maar met enthousiasme begroet. In een aantal prachtige ontmoetingen werd het idee verder gesmeed en in de maanden daarna hebben we het in een vorm gegoten en is het idee ontstaan om een conferentie te organiseren met de 100 beste wetenschappers om daarin de blauwdruk te ontwikkelen voor dit mondiale programma. DNB president Nout Wellink en KNAW president Robert Dijkgraaf omarmden het project met groot enthousiasme en zullen als gastheer optreden voor deze bijzonder groep mensen. Ook een groep vooraanstaande wetenschappers uit Nederland sloot zich aan. In de maanden daarna zijn we heel Europa rondgereisd om ook andere top-instituten bij het project te betrekken; Berlijn, Barcelona, Neurenberg, Cambridge, Parijs etc. Iedereen die we ontmoetten was enthousiast. Iedere wetenschapper gaf aan zijn medewerking te willen verlenen.

De conferentie staat inmiddels gepland voor januari 2011 en de contouren zijn steeds helderder geworden. De droom zoals we hem hebben neergezet gaat waarheid worden. Het zal heel hard werken zijn, het gaat alles en meer van ons vragen, maar we weten dat het allemaal gaat leiden tot die geweldige uitkomst dat kankerpatiënten niet meer dood gaan aan kanker. Volgende week gaan we weer naar de States om nieuwe stappen te zetten op deze prachtige route naar de droom. We gaan weer geweldige, geïnspireerde, gepassioneerde wetenschappers ontmoeten die hun kennis en ziel gaan bijdragen in deze prachtige samenwerking. Het is een ongekend voorrecht om hier een schakeltje in te zijn en we gaan dan ook met bakken genieten van deze reis.

Samen over de finish

Dit bericht is geplaatst in Belevenissen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *