Boeken

Deze en vele andere inspirerende boeken, zijn te bestellen op mijn persoonlijke boekwinkel bij YoBeDo. Door boeken bij YoBeDo te bestellen, steun je, naast dat je prima service krijgt, ook een goed doel. Win-win situatie :-).

https://www.youbedo.com/boekenwinkel/inspiratiecoenvanveenendaal

 

Synchronicity

Synchronicity. The inner path of leadership
Joseph Jaworski

Jaworski beschrijft in dit boek op een heel treffende wijze het pad dat je aflegt op weg naar persoonlijk leiderschap. Het is een heel persoonlijk verhaal van vallen en opstaan, van vertrouwen in jezelf en in anderen. Het verhaal geeft een prachtig beeld wat voor velen herkenbaar zal zijn in de stappen die je tegenkomt en de twijfels die daarbij opkomen. Jaworski schrijft uit het hart wat het een heel persoonlijk boek maakt.

 

Dromen Durven Doen

Dromen Durven Doen
Ben Tiggelaar

Iedereen heeft dromen op het gebied van werk, relatie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Maar wat is er eigenlijk nodig om de stap van DROMEN, naar DURVEN en uiteindelijk DOEN te zetten? Ben Tiggelaar geeft met dit boek heldere antwoorden op deze vragen. Gebaseerd op actuele psychologische inzichten, praktische ervaring én persoonlijke verhalen van mensen, die met vallen en opstaan, hebben geleerd om leiding te geven aan zichzelf. Het boek leest zeer gemakkelijk en Ben laat zien dat hij als journalist en zijn aangeboren nieuwsgierigheid een uitstekend inzicht heeft ontwikkeld in de mechanismen die mensen bezighouden. Een praktisch en inspirerend boek van een zeer inspirerend mens.

Leaving Microsoft

Leaving Microsoft to change the world.
John Wood

Een opmerkelijk levensverhaal van een sr. manager bij Microsoft die zich tijdens een sabbatical in Azië realiseert dat er veel belangrijkere zaken zijn dan carrière maken en veel geld verdienen. In Nepal komt hij in contact met kinderen die geen boeken hebben om uit te kunnen leren en hij bedenkt zich dat iedere ouder in Amerika boeken in de kast heeft liggen die niet gebruikt worden. Dit is het begin van een prachtig verhaal wat gaat over moed, doorzettingsvermogen en menselijke kracht. Gemakkelijk geschreven en geweldig om te lezen.

Eat to Live

Eat to live
Joel Fuhrman

Er zijn veel boeken over diëten en gezond eten. Wat dit boek bijzonder maakt is dat het zo verschrikkelijk accuraat onderbouwd is door Dr Fuhrman. Hij heeft ruim 1.200 wetenschappelijke studies bestudeerd en elke stelling die hij gebruikt in zijn boek is stevig onderbouwd. Los van de onderbouwing klinkt het ook nog eens heel logisch. In een tijdvak waarin we in het Westen geteisterd worden door schrikbarende statistieken wat betreft hartziektes, kanker en overgewicht, geeft dit boek op een simpele manier het routeplan naar een Goed, Gelukkig en Gezond leven.

 

Flow

Flow, psychologie van de optimale ervaring
Mihaly Csikszentmihalyi

Een geweldig standaardwerk over hoe je actief kunt werken aan een leven vol van hogtepunten. Csikszentmihalyi is een wetenschapper die zich afvroeg hoe het toch kan gebeuren dat je soms niets voor elkaar krijgt en dat je op andere momenten het gevoel hebt dat alles wat je aanraakt in goud verandert. Dit laatste noemt hij ‘Flow’. Hij is dit fenomeen gaan onderzoeken en komt tot opmerkelijke resultaten. Een paar conclusies: Flow is iets wat je door het bewust nemen van actie kunt bereiken, Flow bereik je niet vanzelf maar alleen door jezelf hoge doelen te stellen. Het boek geeft op een gemakkelijke manier inzicht in een heerlijk fenomeen; nu zijn we zelf aan zet.

Verander de wereld

Verander de wereld. Hoe gewone mensen buitengewone prestaties kunnen leveren
Robert E. Quinn

In ons dagelijks leven en op ons werk laten we ons vaak leiden door verwachtingen die anderen van ons hebben. Onze persoonlijke ideeën, normen en waarden komen daardoor nog wel eens in de knel. In Verander de wereld laat Robert E. Quinn zien dat een minieme verandering soms tot een betere wereld, een beter ‘menselijk systeem’ kan leiden. Maar om de wereld te veranderen, moeten we bij onszelf beginnen. Quinn laat in dit boek aan de hand van sprekende voorbeelden zien hoe gewone mensen erin geslaagd zijn zich op een buitengewone manier te onderscheiden.

Nelson Mandela

Nelson Mandela, de lange weg naar de vrijheid.

Nelson Mandela, autobiografie

Iedereen kent het levenspad van Nelson Mandela. Mandela is een grote inspirator, leider van onze tijd. In dit boek geeft hij een prachtig inzicht in zijn jeugd, zijn bewustwording van het onrecht van de apartheid en zijn lange strijd voor een rechtvaardig Zuid Afrika. Een overwinning die veel gekost heeft, maar niet mogelijk was geweest zonder de charismatische leider Nelson Mandela. Een boek wat inspireert en richting geeft.

Art of possibillities

The art of possibilities
Benjamin Zander

Zander is een geweldig inspirerend virtuoos mens. Met zijn energieke en humoristische kijk op het leven weet hij je telkens weer een spiegel voor te houden. Dat is confronterend maar de wijze waarop het gebeurt, maakt dat je met een glimlach naar jezelf kijkt. Zander weet uit elke situatie weer creatieve mogelijkheden te halen en heeft als belangrijkste thema dat je als mens moet doen waar je voor geschapen bent. Met een twinkel in je ogen, waaruit de passie blijkt. Een boek dat je aan het denken zet en waar je blij van wordt.

Gandhi

Gandhi, the story of my experiments with truth
Mohandas Gandhi, autobiografie

Gandhi, een van de grootste leiders van de 20e eeuw. In dit boek beschrijft Gandhi op voortreffelijke wijze zijn gedachten, zijn acties en zijn twijfels. Hij ging waar niemand durfde te gaan. Hij kreeg met zijn charisma en boodschap van geweldloosheid, het totalitaire en soms ronduit wrede Britse rijk op de knieën. Een prachtig inzicht in een bijzonder mens.

You were born rich

You were born rich.
Bob Proctor

Een heerlijk gemakkelijk geschreven boek van Bob Proctor wat je op een heel toegankelijke manier inzicht geeft in de mogelijkheden om je vermogens echt te leren gebruiken. Het leert je te gebruiken wat je hebt in plaats van te streven naar dingen die je niet hebt. Een boek om blij van te worden en hoop voor iedereen die denkt dat hij niet goed genoeg is.