Video’s

Jamie Oliver over voeding in onze maatschappijJamie Oliver beschrijft op zeer gepassioneerde wijze hoe we aan onze slechte voedingsgewoonten komen en de relatie tot overgewicht en ziektes.


Steve Jobs over ondernemen, lef hebben en tegenslagen overwinnen. Een prachtige inspirerende persoonlijkheid.

Dit verhaal gaat over het bereiken van je dromen. Wat droomde je als kind en wat heb je er aan gedaan om die dromen werkelijkheid te laten worden? Zeer inspirerend!


Benjamin Zander on music and passion

Een geweldig inspirerend verhaal over muziek, passie en leiderschap. Een boodschap die humor en emotie moeiteloos aan elkaar verbindt.

Elizabeth Gilbert over de grilligheid van creativiteit


Elizabeth Gilbert best selling auteur van het boek Eat, Pray, Love, beschrijft op onnavolgbare wijze het creatieve proces, hoe om te gaan met je eigen angsten en hoe je op de plek komt waar je je laat leiden door je liefde voor jouw talenten.

Sir Ken Robinson on how school kills creativity

Een geweldige bespiegeling op het hedendaagse schoolsysteem. Met een knipoog legt Ken de hiaten in het systeem moeiteloos bloot.

Hans Rosling. The best statistics you have ever seen

Verbluffend om te zien wat we denken te weten over de wereld en hoe de statistieken laten zien dat dit beeld maar beperkt klopt. Een waar kunstenaar met getallen.


Een prachtig beeld van hoe je om kunt gaan met tegenslagen. Nick laat ons zien dat elke beperking vooral tussen onze eigen oren zit.Deel 1 van de avond voor Alpe d’HuZes 2009.


Deel 2 met het fantastische Halleluyah door Jochem Krijnen. Kippenvel tot op je ziel!!


Hans Rosling: A dataset that changes your mindset.

Een nieuwe kijk op de werkelijkheid waardoor de werkelijkheid een nieuwe betekenis krijgt. Veel humor.


Een onovertroffen verhaal van liefde en doorzettingsvermogen. Bijna niet te bevatten wat onbaatzuchtigheid geweldige resultaten kan hebben.


Hans Rosling on the rise of Asia

Hans Rosling laat aan de hand van prachtige statistieken zien wanneer Azië het Westen inhaalt wat betreft economische ontwikkeling.

Hans Rosling on the truth about HIV

Wederom op onnavolgbare en humoristische wijze laat Hans Rosling zien dat het Aidsprobleem geheel anders is dan we denken. Data versus perceptie, zeer boeiend.

Itay Talgram on how great conductors lead

Leiderschap in het licht van de wijze waarop dirigenten hun orkest bespelen. Briljante metafoor en prachtige inzichten in verschillende stijlen en puur leiderschap.

Tony Robbins on why we do what we do

Op zijn geheel eigen energieke wijze laat Tony Robbins zijn publiek in de spiegel kijken. Fascinerend om te zien hoe zaken vaak veel simpeler zijn dan we ze vaak maken.

Helen Fisher on the brain in love

Hoe werkt het nou met de liefde? Helen Fisher geeft op zeer analytische maar tegelijkertijd humoristische inzicht in de liefdesprocessen. Everything you always wanted to know about love but where afraid to ask…