Seminar 3 maart

Gisteren heb ik weer het voorrecht gehad mijn seminar te mogen geven voor een groep prachtige mensen. Ik heb het vaak over dromen en het najagen daarvan. Gisteren was weer zo’n dag waarin een stukje van die droom uitkwam. Mijn droom bestaat eruit dat ik mensen mag inspireren om zich met hart en ziel te geven voor hun medemens. Ik heb de absolute overtuiging dat daar namelijk de sleutel ligt tot een wereld waarin we allemaal in eenheid en harmonie met elkaar samenleven. Mensen zijn mooi en het enige wat ons tegenhoudt die schoonheid in al zijn aspecten te laten zien is angst. Tijdens het seminar Grensverleggend Leiderschap help ik mensen hun dromen niet alleen te vinden maar ook waar te maken. Dan gebeuren er vaak prachtige dingen en één daarvan was gisteren met Yvon Salié. Ik kan het verhaal vertellen maar veel beter kan ik de woorden van Yvon zelf gebruiken:

De gevolgen van een seminar met Coen

Ruim een jaar geleden had ik een geweldige droom. Het opzetten van een guesthouse in Senegal om met de winst de bevolking te kunnen helpen met mini-kredieten en andere projecten.
Alles zat mee. Er kwam zelfs een huis, waterleiding, douche en toilet. Geweldig.
Eenmaal terug in Nederland bekroop mij de twijfel. Waar ben ik mee bezig? Het is een idioot plan. Ik ben al 58, wie gaat er nu op die leeftijd iets nieuws en vooral iets onzekers starten. Dom, dom, dom. En als ik dan ziek word? En levert het wel voldoende op voor mezelf om van te leven? Straks leef ik ook in armoe en kan ik niet meer naar mijn kinderen in Nederland. Ik zoek wel werk in Nederland.
Toen kwam, na een jaar van weinig doen, steeds minder doen en me doods voelen,het wonder “Coen” op mijn pad. Op 3 maart 2010 volgde ik zijn seminar “grensverleggend leiderschap”.
Eerste vraag: schrijf zonder na te denken op wat je nu zou doen in de wetenschap dat je nog maar twee jaar te leven heb. Mijn onmiddellijke antwoord was: naar Afrika gaan. Reactie? Schrik!! Ik had toch mijn besluit genomen??!!
Tot mijn grote verassing hoorde ik even later dat al mijn argumenten om het niet te doen zeer realistisch waren EN een manier om mijn droom niet te hoeven verwezenlijken. Tweede shock. Ik had alles zo goed doordacht toch??!!

Stap voor stap werd mijn hele mechanisme, om niet door te gaan met het idee Afrika, blootgelegd, op zo’n manier dat voor mij begrijpelijk en hanteerbaar werd. Ik kreeg het inzicht dat mijn geest me helpt datgene te realiseren wat ik wil, negatief en positief. Laat ik me leiden door angst dan vind ik zeer realistische argumenten om iets niet te doen. Laat ik me leiden door grootsheid en vermogen dan vind ik (in de ogen van de buitenwereld vaak onrealistische) argumenten om het wel te doen.
Resultaat van één dagje Coen – ik ga naar Afrika om mijn droom te verwezenlijken.
Angst hoort bij de stap je droom te gaan verwezenlijken, hoorde ik in mijn hoofd toen ik de volgende ochtend tetsend van de zenuwen op de bank zat. Ook die uitspraak was dus waar. Dezelfde dag nog ben ik begonnen aan de website. Heb ik iemand gevonden die me gaat helpen een wervende tekst te maken. Komt iemand me helpen met een businessplan en heb ik contact gehad met iemand in Gambia die een dergelijk project runt.
Vandaag, de tweede day after, voel ik weer mijn enthousiasme van een jaar geleden. Ik bruis weer en heb zin om van alles tegelijkertijd aan te pakken.
Coen – bedankt. Wat ben je inspirerend mens en wat zou de wereld er prachtig uitzien als meer mensen de moed vonden om datgene te doen waar hun hart naar uitgaat. Geef seminars!! Roep het van de daken!! Kom op TV met een inspiring programma!! Ga alstublieft door.

Is het niet geweldig? Wat een spirit, wat en prachtig mens. Als ik dit mag bereiken met mijn energie, kwaliteiten en inspiratie, dan ben ik een heel gelukkig mens. Daarom ga ik door met deze initiatieven en geniet daar intens van.

Dit bericht is geplaatst in Belevenissen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *