Dromen van…

Dromen mag, dromen is gezond en houdt je in beweging omdat je altijd een doel hebt om voor te gaan. Dromen zijn zo mooi dat je er bereid bent voor af te zien en dat is nou juist het essentiële ingrediënt van een succesvol en betekenisvol leven.

Iedere deelnemer, vrijwilliger of organisator heeft voor komende week zijn/haar eigen dromen. Kleine dromen van mooi weer, van veilige koersdagen of wind mee als je naar boven rijdt. Maar ook grote dromen van een wereld waarin dierbaren niet meer te jong overlijden aan kanker en een wereld waarin ieder mens bereid is het beste van zichzelf te geven voor een ander. Dat laatste is overigens iets wat je zelf kunt bepalen want je eigen leven zo invullen heb je zelf in de hand. Voor die eerste grote droom, zullen we ieders kracht, liefde en onbaatzuchtige inzet meer dan nodig hebben.

Zelf droom ik regelmatig van een sluiproute naar de top van de Alpe d’Huez. Regelmatig kom ik in mijn slaap zo’n snellere route tegen en vraag mezelf dan af waarom me dat nooit eerder is opgevallen. Als ik wakker ben realiseer ik me natuurlijk dat zo’n verkorte route wel heel erg steil zou zijn, maar het blijft een mooie droom ;-). Dromen van een gemakkelijker route houdt je ook op de been.

Afgelopen week hebben we een aantal belangrijke videoconferenties gehad met de wetenschappers die betrokken zijn bij het programma om kanker onder controle te krijgen. Het is prachtig om te zien dat ze er aardig de vaart in hebben en dat er dagelijks belangrijke stappen gezet worden om de basis te leggen voor de grote overwinningen die de komende jaren geboekt moeten worden. We hebben nog 8 jaar en 8 maanden voordat de termijn van 10 jaar die we onszelf gegeven hebben, is verstreken. We zijn nu in de fase dat we projecten rondom specifieke tumoren gaan opzetten. Charles Sawyers, een van de meest gelauwerde arts/onderzoekers, sprak ook over een droom die de laatste maanden door zijn hoofd spookte. De droom dat we nu werkelijk aan een programma werken waarmee we, in zijn geval prostaatkanker, kunnen gaan oplossen. Dat is heel bijzonder om van zo’n vooraanstaande wetenschapper te horen. Ook deze mensen voelen zich een gevangene van een systeem wat ze min of meer dwingt de regeltjes te volgen en datgene te doen wat het meeste publicaties oplevert. Nu bouwen we aan iets wat werkelijk een verschil gaat maken en dat is ook voor hem een droom die werkelijkheid wordt. En waar Charles droomt van het onder controle krijgen van prostaatkanker, zo hebben we een aantal andere geweldige onderzoekers die hetzelfde doen met andere kankersoorten. Het is een proces wat niet meer te stoppen is en dat is geweldig om te mogen ervaren.

Wij dromen volgende week onze eigen dromen. We gaan die berg opvreten in de wetenschap dat we daarmee grote dromen gaan waarmaken en het mooie van je dromen waarmaken is dat je weer nieuwe dromen mag hebben, grootser, meeslepender en inspirerender dan de droom die is uitgekomen.
Ik wens iedereen een hele veilige reis naar Frankrijk en onrustige nachten met fraaie dromen.

Coen

Dit bericht is geplaatst in Belevenissen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *